Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Протеините в диетата

Основен принцип в диетите за отслабване са те да имат по-ниско калорийно съдържание.

Поредно проучване показа, че е възможно да бъде постигнат оптимален ефект ако се включи умерено количество протеини в хранителния режим.

Специалисти твърдят, че в рамките на една година, резултатите по отношение теглото са по-добри ако се включи белтък в менюто, отколкото ако се спазва диета с високо въглехидратно съдържание, но ниско на мазнини.

Нещо повече - установено е благоприятно влияние и що се отнася до серумните липиди - повишаване на "добрия холестерол" и понижаване на триглицеридите.

прочети повече ...

Белтъчините и минералните соли в храната на детето

БЕЛТЪЧИНИ

Мускулите, сърцето, мозъкът, бъбреците до голяма степен са изградени от белтъчини (освен водата). Костите са изградени от белтъчини, просмукани с минерални соли, които им придават необходимата твърдост.

Детето се нуждае от богата на белтъчини храна, която да обезпечи непрекъснат растеж и поддържането на жизнените му функции.

Повечето естествени храни съдържат белтъчини, някои повече, други по-малко. Особено богати на белтъчини са месото, птиците, рибата, яйцата и млякото. Те са единствените, които доставят "пълноценни белтъчини" - те съдържат пълната гама белтъчни елементи, необходими за човешкия организъм.

прочети повече ...

Протеин за сваляне на телесно тегло

Много  хора, които тренират, са чували за протеина, но малцина знаят, е той може да се използва като средство за понижаване на телесното тегло и редуциране количеството на мазнините.

Същите го познават единствено като средство за покачване на мускулната маса, защото протеиновите препарати съдържат предимно белтъчини (нека да не се бъркат с гейнерите, които са въглехидратно-белтъчни комплекси).

В зависимост от какво и как са получени, се обуславя количеството на останалите съставки: мазнини, лактоза минерали и витаминни комплекси.

В ролята на редуктор на тегло е познат суроватъчен протеин с ниско съдържание на лактоза.

прочети повече ...

Търси в статии