Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване и въглехидрати: опасностите от липсата на въглехидрати в диетата

Диетите с ограничен прием на въглехидрати и тези с намалено количество мазнини са едни от най-популярните сред програмите за отслабване. Но с оглед на това ,че всяка здравословна диета се състои от балансирано хранене и физическа активност, сериозното ограничаване на въглехидратите от диетата може да доведе до проблеми със здравето и дори и да постигнете желаното отслабване, ще бъде на висока цена.

20 грама и по-малко?

Проучване относно диетите с ниско съдържание на въглехидрати подлага участниците на режим, в който да консумират 20 грама и по-малко, въглехидрати на ден...

прочети повече ...

Отслабване с малко въглехидрати: Какво да ядем?

Маруля

Това е много вкусен и полезен вариант. Не съдържа въглехидрати, но има много желязо, витамини С и Е. Не се изкушавайте да добавяте крутони към салатата - така добавяте и въглехидрати. Червеното е полезно за сърцето - домати

Наслаждавайте се на домати от всякакъв вид - от чери до големи вкусни домати. Те са бедни на мазнини и холестерол, нямат въглехидрати, но имат много витамини А и С, както и мощният антиоксидант ликопен.

прочети повече ...

Храни, които пречат на отслабването

Според някои експертите по хранене, има няколко вида продукти, които не само съдействат за повишаване на теглото, а и пречат да се осъществи процеса на& отслабване с нормални темпове.

Тези продукти действат върху регулаторните центрове, отговорни за правилния метаболизъм, като нарушават дейността им.

Наличието на високо съдържание на мазнини или въглехидрати е характерно за повечето от тези продукти, които са:

1. Хлебни и тестени изделия (хляб, бисквити, кексове, кифли и т.н.).

прочети повече ...

Търси в статии