Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Бадеми за сваляне на килограми

Диетолозите са убедени, че ядките не са опасни за стройната фигура и че ползата от тях много по-голяма, отколкото евентуалната вреда. Заблудата е и че калоричните ядки заплашват хората, които ги ценят и консумират, с наднормено тегло.

Диетолозите не само опровергават това, но дори съветват мазните продукти да се заменят с бадеми, тъй като това не само че няма да увеличи теглото, но и ще способства за отслабването.

Едновременно с това се препоръчва и спазването на нискокалорична диета, в която преобладават плодовете и зеленчуците.

прочети повече ...

Заседналият живот води до появата на т.нар. бирено коремче

Една от последиците от заседналия живот, който се води от доста хора през последните десетилетия, е появата на т.нар. бирено коремче. Прословутото бирено коремче е особено характерно за силния пол поради факта, че при мъжете мазнините се натрупват "по-дълбоко в организма".

Те са разполагат главно около червата край оментума (було), който започва да се увеличава. Това са т.нар. висцерални мазнини. Те са и особено опасни, защото е много трудно организмът да се освободи от тях.

прочети повече ...

Имало и полезни мазнини. Как да си ги набавим?

Здравословният начин на хранене може да ни набави необходимите, за нормално функиониране на човешкия организъм, храни. Обаче начинът, по който сме свикнали да живеем, в съвкупност със фактора "стрес", ни предразполагат към застояване и консумиране на немного здравословни храни, което пък води към нежелателно напълняване.

По този начин предизвикваме натрупване на мазнини, което понякога води до сериозни сърдечно-съдови заболявания. Най-интересното е, че за сметка на ненужните мазнини, ние все по-малко приемаме онези видове, които биха помогнали именно срещу тези заболявания.

прочети повече ...

Търси в статии