Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Добавки при липса на витамини и минерали

Без съмнение много хора днес развиват дефицити на витамини и полезни минерали. Една от важните причини за това е не естественото и химизирано производство на храни, в които има само следи от витамини и минерали. Също при детоксификацията на многото химикали, които сме поели чрез лекарствата, храната, водата и въздуха, ние имаме нужда от повече витамини и минерали, отколкото ако живеехме в нормални условия.

Също така и стресът изисква повече витамини и минерали. Друга причина е и свръхрастежа на вредни бактерии и гъби в стомашно-чревния тракт, заради широката употреба на антибиотици и други лекарства. Това води до слаба абсорбция и недостиг на тези вещества, които са по-трудни за усвояване.

Най-доброто решение в този случай е чревното изчистване, за да се заселят отново полезните лактобактерии в стомашно-чревния тракт и след това да се използват висококачествени храни за доставяне на нужните витамини и минерали. Те могат да бъдат спирулина на прах, прах от водорасли, лецитин, пшенични или ечемични треви на прах или още по-добре като пресен сок.
Концентрираните витаминни и минерални добавки като таблетки могат да са полезни за тези, които все още не са достигнали до ниво на добро здраве, а някои могат да ги приемат и като здравна профилактика. Но, може да има проблеми и с добавките.

Главният проблем с витамините е, че болшинството от тях са синтетични и липсват полезните ко-фактори, а минералните добавки много често са неправилно комбинирани. Като цяло витаминните и минерални добавки е добре да се приемат стрити на прах с храната, за да се създадат по-естествени условия.

назад ...

Хранителните добавки подпомогат процеса на изгаряне на мазнините

Хранителните добавки са в състояние да подпомогнат процеса на изгаряне на мазнините и мускулното оформяне при спазване на определен режим на хранене. И забравете за диетите, защото тогава ще се разделите с пакета от мускули и вместо пресата ще изкарате дъската.

Заложете на добре познатия L-carnitine, но в течния му капсулован вариант. И най-важното - не забравяйте, че резултатите се постигат трудно и трябва да се защитават ежедневно.

Освен ако не възприемате коремните плочки като лятна придобивка.

прочети повече ...

Функционалната храна поддържа физическата форма

Има все повече хранителни стоки с обособени функции - шоколади с минерали, разтворими супи с витамин Б комплекс, млечни продукти с холестерин.

Те трябва да ни направят по-здрави и да подобрят физическата ни форма, но често причиняват точно обратното. Защото много хранителни заместители предизвикват алергии, а т.нар. по-здравословни подсладители от фруктоза могат да доведат до увеличаване на теглото.

Поради тази причина е по-добре да се приеме, че със зеленчуци и риба ще поемете всички важни витамини и минерални вещества.

прочети повече ...

Търси в статии