Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

„Боклуци” ли са добавките?

Добавките с витамините от група В и витамин С обикновено не създават проблеми, но мастноразтворимите витамини A, D, E и K могат да бъдат в две различни форми и само една от тях е натурална и полезна.

При витамин Е, ако указанието не казва каква е формата на веществото, то това навярно е d, l - формата, която е синтетична, докато натуралния витамин Е е в d- (алфа токоферол или смесени токофероли) форма, натуралния витамин D - е в D3 форма, докато синтетичния е D2, естествения витамин К е в К1 или К2, докато синтетичния е в К3 форма.

Витамин А натурален има сис-форма и транс-форма. Синтетичният витамин А винаги е в транс-форма и при високи дози от добавки може да блокира вътрешното използване на сис-формата и по този начин да доведе до здравословни проблеми свързани със зрението и аномалии с плода при бременност.

Нито един от тези проблеми не се появява при използване на натурален витамин А, получен чрез капсули с масло от черен дроб на камбала. Спирулината е много добро средство за получаване на много витамини и минерали и особено на витамин К и каротиноиди.

Минералните дефицити са най-често на селен, цинк и магнезий. Затова е добре често да ги добавяте, докато здравето ви не е напълно възстановено. Но, болшинството мулти-минерални добавки съдържат твърде много калций и желязо и недостатъчно селен, цинк и магнезий. За жените след менопауза и мъжете добавките с желязо са обикновено вредни. Ако е необходимо желязо и не консумирате черен дроб и месо, то спирулината е добър източник, можете да добавяте и витамин С към храната, за да подобрите усвояването.

назад ...

Хранителните добавки подпомогат процеса на изгаряне на мазнините

Хранителните добавки са в състояние да подпомогнат процеса на изгаряне на мазнините и мускулното оформяне при спазване на определен режим на хранене. И забравете за диетите, защото тогава ще се разделите с пакета от мускули и вместо пресата ще изкарате дъската.

Заложете на добре познатия L-carnitine, но в течния му капсулован вариант. И най-важното - не забравяйте, че резултатите се постигат трудно и трябва да се защитават ежедневно.

Освен ако не възприемате коремните плочки като лятна придобивка.

прочети повече ...

Функционалната храна поддържа физическата форма

Има все повече хранителни стоки с обособени функции - шоколади с минерали, разтворими супи с витамин Б комплекс, млечни продукти с холестерин.

Те трябва да ни направят по-здрави и да подобрят физическата ни форма, но често причиняват точно обратното. Защото много хранителни заместители предизвикват алергии, а т.нар. по-здравословни подсладители от фруктоза могат да доведат до увеличаване на теглото.

Поради тази причина е по-добре да се приеме, че със зеленчуци и риба ще поемете всички важни витамини и минерални вещества.

прочети повече ...

Търси в статии