Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Хранителните добавки подпомогат процеса на изгаряне на мазнините

Хранителните добавки са в състояние да подпомогнат процеса на изгаряне на мазнините и мускулното оформяне при спазване на определен режим на хранене. И забравете за диетите, защото тогава ще се разделите с пакета от мускули и вместо пресата ще изкарате дъската.

Заложете на добре познатия L-carnitine, но в течния му капсулован вариант. И най-важното - не забравяйте, че резултатите се постигат трудно и трябва да се защитават ежедневно.

Освен ако не възприемате коремните плочки като лятна придобивка.

Хранителен режим:

7,30 ч - 5 яйца (само белтъци + 1 жълтък), 100 г макарони, кофичка кисело мляко с масленост 0,01%
10,30 ч - сандвич с пълнозърнест хляб и парче пуешка шунка
13,30 ч - пилешка пържола на скара със салата
16,00 ч - голям сварен картоф със салата
18,00 ч - протеинов шейк
19,00 ч - тренировка
22,00 ч - риба тон и салата
23,00 ч - млечно - яйчен протеин (40 г)

Тренировката:

Тренирайте коремните мускули до 3 пъти седмично след силовите си занимания. Като усетите по-голям порив от енергия, завършвайте всяка тренировка с 3-4 сета от по 3-4 суперсерии.

1. Повдигане от висене с изпънати крака нагоре - 3 серии по 15 повторения.
2. Повдигане на тялото към краката от обратен наклон (римско столче) - 3 по15.
3. Повдигане на краката (леко сгънати към тялото) напречно на лежанка - 3 по 15.
4. Усукване на лост, поставен зад врата, в двете посоки с противопоставяне на таза - 3 по 15.

назад ...

Функционалната храна поддържа физическата форма

Има все повече хранителни стоки с обособени функции - шоколади с минерали, разтворими супи с витамин Б комплекс, млечни продукти с холестерин.

Те трябва да ни направят по-здрави и да подобрят физическата ни форма, но често причиняват точно обратното. Защото много хранителни заместители предизвикват алергии, а т.нар. по-здравословни подсладители от фруктоза могат да доведат до увеличаване на теглото.

Поради тази причина е по-добре да се приеме, че със зеленчуци и риба ще поемете всички важни витамини и минерални вещества.

прочети повече ...

Хранителни добавки, спомагащи отслабването

Отслабването, когато е желано и препоръчително, значително подобрява емоционалното и физическо здраве, но то е бавен процес. Ето защо част от желаещите да редуцират теглото си прибягват до хранителни добавки, които да го спомогнат. Тези таблетки обикновено въздействат на апетита, усвояването на определени хранителни вещества или ускоряват метаболизма.

Специалистите обаче не препоръчват голяма част от намиращите се на пазара хранителни добавки за отслабване, тъй като ползата им не е сигурна, освен това те не са изследвани за страничните ефекти и вредите, които могат да нанесат на здравето. Например, такава е добавката ефедра, която води до сърдечна атака и удар.

прочети повече ...

Търси в статии