Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Съветите на диетолога: Малки неща - голяма разлика

д-р Ипократис Пападимитракос
диетолог

Има много начини и средства, за да се почувстваме добре, начини ефективни и лесно приложими, само че често ги забравяме или ги пренебрегваме!

Тялото ни е една сложна биохимична лаборатория – всичко това което ни кара да се чувстваме в добро или лошо настроение, силни или слаби, бодри или отпаднали, произлиза оттам!

Човешкия организъм е една затворена биологична система и неговите реакции могат да се контролират като опитаме да контролираме факторите на околната среда!

Уважавам тялото си като му доставям подходящи условия за работа, ние искаме от тялото да върши неща всеки ден, да не забравяме че и то иска от нас.

Както споменах, тялото е една сложна биохимична лаборатория и качественото гориво е много важна предпоставка за отлична работа.

назад ...

Режим на хранене при диабетиците

За диабетиците препоръчителни са физиологичните храни - тези продукти, към които еволюционно човек е привикнал.

На първо място по забрана са рафинираните захари - т. е. всичко, което съдържа захар, трябва да се избягва (това важи за диабетици, за хора със затлъстяване и за всички здрави). Опасни ястия са шоколадът и производните му изделия, пасти, торти, баклави, кола, бисквити, сокове, сиропи и т. н.

Някои казва, че “Мозъкът се храни само с въглехидрати, сега ще похапна един шоколад” и действително мозъчните клетки използват за енергия захар и глюкоза.

прочети повече ...

Опасно и рисковано е човек сам да предприеме гладолечение

Според д-р Георгиева, провеждаща курсове по гладолечение в столичен център за природна медицина и в Банкя, тревожен е фактът, че много млади момичета, амбицирани да постигнат фина фигура, се подлагат на опасни сурови диети и отказват да се хранят дълго време.

Това може да доведе до анорексия или булимия, до ендокринни и други тежки психосоматични увреждания.

Неконтролираното, самоволно гладуване в домашни условия е рисков фактор с непредвидими последствия, ето защо е наложително незабавното връщане към възстановяващо, балансирано хранене.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии