Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Против разделното хранене

Много диетолози са против разделните диети, като начин за сваляне на излишни килограми, защото поради липсата на разнообразно меню храненето трудно може да е пълноценно и балансирано.

Според тях разделното хранене може да доведе до недостиг на хранителни вещества в организма (преди всичко на желязо и витамини) и да предизвика нарушения в обмяната на веществата.

Еднотипната храна,  която се приема при него, може да се обедини в едно приемане на храна или да се раздели по определени дни и седмици. Ефективността на разделното хранене зависи от неговата специфика.

И все пак чрез него могат да се постигнат поне два положителни резултата:
- Няма да се налага да смятате количество и калории;
 -В същото време, когато хапвате един продукт, той носи по-малко енергийност и... отслабвате.

назад ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

Диетата, а не упражненията, помага да отслабнете

Треньорът на знаменитостите Боб Харпър, консултант в телевизионното шоу "The Biggest Loser", е изградил кариерата си помагайки на много затлъстели хора чрез изтощителен фитнес режим, но той е научил от опита си, че диетата е много по-важна от упражненията.

Треньорът, който живее в Лос Анджелис, е роден във ферма за едър рогат добитък в щата Тенеси и пристига в Калифорния преди около 20 години. Той казва, че са отминали дните, когато е вярвaл, че е възможно да се отслабне само с упражнения.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии