Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Табу на думата "ДИЕТА"

За да не се превърне мъжът-красавец, леко преодоляващ 5-те етажа бегом, в дебеланко със задух, трябва да се храни правилно. Лесно е да се каже! Но ако не желае?

Според статистиката женените мъже живеят средно с две години повече от връстниците си - ергени. Това само потвърждава факта, че животът на мъжете е в ръцете на техните съпруги. Разбира се, мъжете често не горят от желание да сменят биричката с айран и да спазват диета. Какво може да се направи?

Пред мъжете изобщо не трябва да се произнася думата диета - те я ненавиждат. Нямат нищо против жена им да спазва диета за отслабване - нейна си работа! Но нека си мълчи и не мъчи фамилията със салатени листа и минерална вода.

По друг начин стоят нещата, ако диетата е лечебна и мъжът е принуден да я спазва. Това е нещо свято. Не трябва да бъде съблазняван с поставени на видно място продукти, които са му противопоказани. Мъжете са като децата: ядат това, което е сервирано на масата и е поставено на най-видното място в хладилника, падат си по красиво оформените блюда и се съблазняват от апетитни миризми. Ако жените използват грамотно тази тяхна особеност, ще могат да контролират менюто на съпрузите си и да запазят здравето и бодростта им за дълги години.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии