Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Няколко неща, които ще ви помогнат без диети

Проблема с понасянето на глада не е от вчера. Понякога наистина е нужна страхотна воля за да се устои на една диета, особено ако тя е от тези модерните, дето трябва за седмица да се постигнат чудеса.

Но има няколко неща, които ще ви помогнат:

Чаша топла вода 30 минути преди ядене и по всяко време когато започнете да мислите само за храна. Водата не трябва да е гореща, около 40 градуса е достатъчно.

Краставица или зеле - тези зеленчуци поради малкото калории са много подходящи за залъгване на стомаха , а и са добра занимавка за устата.

Избягвайте в основните хранения бързите въглехидрати - тестени храни, сладки храни, плодовете, газираните напитки и др. Тези храни водят до отделяне на инсулин, той понижава кръвната захар, и вие пак се чувствате гладни. Между другото и храните които са с подсладител също повишават апетита (личен опит).

Фибри - това са хранителни добавки богати на влакнини. Някои от тях се раздуват от 7 до 40 пъти в стомаха и потози начин дават чувство за ситост. Цената им е приемлива и вече има избор на производители. Приети 30 минути преди хранене оставят по малко място за храната.

Хром пиколинат - хранителна добавка понижаваща апетита. Тя е и неизменна съставка на доста фат бърнари. Лично аз мисля, че това трябва да е последното нещо , което да ползвате.

По време на хранене - дъвчетe храната продължително, така и стомаха ви ще бъде по-здрав. При много хора страдащи от затлъстяване, е установено, че основен проблем е “закъснелия” сигнал от стомаха до мозъка – “достатъчно ми е тази храна”. Когато се дъвче продължително всяка хапка това се избягва. Колко продължително? Предполага се 20-30 пъти за нормално.

И на последно място - не се хранете пред телевизора, той е една от основните причини за “забавения” сигнал от стомаха до мозъка. Също така установено е, че когато гледаме телевизия метаболизма ни е по-забавен, харчим по-малко калории.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии