Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Фаворити са плодовите сокове

С оглед на диетите за запазване на ниско лично тегло или отслабване се знае, че най-подходящи са зеленчуковите и плодовите сокове, които не съдържат консерванти и добавки на захар. В тях се съдържат биологично активни вещества, като: витамини и минерали, фруктоза, органични киселини, пектин.

Ако към соковете се добави захар, нещата се променят и би трябвало всеки да чете внимателно какво е количеството на захарозата. Дори при чисто натуралните сокове е проблем от какви плодове е сокът, поради което зеленчуковите сокове са най-препоръчителни при диети за отслабване.

Фаворити сред плодовите сокове са тези от грейпфрут, зелена ябълка, лимони, дини, пъпеши, круши, ягоди. Повечето от тях имат  разхлабващо и диуретично действие, което е важен фактор, когато целта е понижаване на теглото. Внимателно трябва да се използват соковете от дюли, боровинки и малини поради затягащия им ефект върху храносмилателната система.
Нектарите не са за предпочитане при диети за отслабване. Те съдържат по-голямо количество захари.

За сиропите просто трябва да се забрави, независимо че някои хора ги предпочитат разредени с минерална или газирана вода.

Особена група са тонизиращите напитки, които ползваме почти ежедневно поне под форма на кафе или чай. В тонизиращите напитки явно ни съблазнява въздействието на кофеина и забравяме захарите. Много хора пият кафето и чая без захар, но тя не може да се изключи от кока-колата, пепси-колата, редбула и други тонизиращи и енергийни напитки.

Напоследък изобилието на подобен род питиета е голямо, по етикетите се обявяват допълнителни съставки като гуарана, Л-карнитин и често забравяме да погледнем количеството на захарите, на въглехидратите или какви точно са подсладителите, а не е тайна, че някои от тях са по-вредни и от захарта.

Газираните напитки, като Швепс, Спрайт, Фанта, плодовите газирани напитки с екстракт от ягоди, малини, къпини; лимонадите, цитронадите и други съдържат захар, киселини, оцветители, аромати, въглероден двуокис и не са подходящи за хора на диети. Прекомерната им употреба води и до нарушения в костната система и потенциален риск от остеопороза.

назад ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

Диетата, а не упражненията, помага да отслабнете

Треньорът на знаменитостите Боб Харпър, консултант в телевизионното шоу "The Biggest Loser", е изградил кариерата си помагайки на много затлъстели хора чрез изтощителен фитнес режим, но той е научил от опита си, че диетата е много по-важна от упражненията.

Треньорът, който живее в Лос Анджелис, е роден във ферма за едър рогат добитък в щата Тенеси и пристига в Калифорния преди около 20 години. Той казва, че са отминали дните, когато е вярвaл, че е възможно да се отслабне само с упражнения.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии