Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

За и срещу диетите на Дюкан

Плюсовете на този режим са неоспорими. Килограмите и сантиметрите действително се топят, а самочувствието на дамите видимо нараства.

Не е за подценяване и фактът, че въпреки черните прогнози, отправени към многобройните последователки на Дюкан, досега нито една не се е оплакала от някакво хранително разстройство или друг здравословен проблем. Точно обратното…

Минусите - това е тоталното изключване на мазнините от менюто. За това Дюкан просто не е прав. Без да е диетолог човек ще каже, че мазнините са от жизненоважно значение за правилното функциониране и отслабване на организма. Просто сланините, които са се залепили на задните ни части, нямат нищо общо със супената лъжица зехтин в салатата.

При все това си остава загадка вървящото напоследък по телевизии и вестници диаболизиране на този именно хранителен режим. Специално във вестниците човек може да се натъкне на прелюбопитни неща: например пространно описание колко е ужасна дюканската диета, последвано от съвет да се намали консумацията на картофи, зърнени храни и тестени закуски, а да се наблегне на месото и салатите.

Парадокс? Дюкан да казва нещо друго? Заболяванията, които човек може да си докара от тази диета, оказва се, са неограничени. Дори се промъква и латиноамерикасна жилка, че от диетата освен, че можеш да умреш от глад и да се поболееш, но и ще хванеш… амнезия.

Амнезията обикновено се среща из латино-сапунките, но явно е на път да обхване и нашата мила страна. Защото със сигурност в книгата се препоръчва човек да яде обилно поне по четири пъти на ден. За какъв глад говорим?!

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии