Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Перманентно гладен и абсолютно отчаян

За диетичното хранене е писано много и има какви не теории и съвети. Но когато става дума за диетатитена известни личности, е интересно да се чуят мнението на знаещи.

Ето какво казват критиците за диетата на Джилиан Маккейт: "Това, което най-много ме подразни, е нейният груб и назидателен тон. Според моето професионално виждане всеки, който реши да следва съветите й дословно, ще бъде перманентно гладен, абсолютно отчаян и най-вероятно ще страда от постоянно стомашно разстройство", твърди известен биохимик.

Как работи тази диета? "Добрите" въглехидрати, като кафявия ориз и хляб от непресято зърно или паста, са включени, както и "добрите" мазнини (известни като "ненаситени мастни киселини") - като онези, които се съдържат в ядките, семената, рибата и авокадото.

Те са много важни, тъй като "разбиват" други видове мазнини, които иначе биха се натрупали в организма.

Фенове на тази диета са Гуинет Полтроу, Мадона, Кери Катона.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии