Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Китайски принципи вместо диети

Може би китайският принцип е идеалният начин за постигането на желаното тегло, според който хората по-лесно постигат идеалната линия като внимават как се хранят, но не се товарят със смятането на калории. И не е случайно това, че китайците нямат дума калории в речника си.

В китайската кухня месото се консумира сравнително умерено, така че зеленчуците са основно ястие, а не предястие. Зеленчуците не съдържат мазнини, а са богати с витамини и фибри и би трябвало да заемат най-малко половината място в чинията.

Оризът е основното ястие в китайската кухня. Той съдържа много малко мазнини, но е много хранителен и богат на влакна (фибри). Затова не се лишавайте от въглехидрати. Консумирайте редовно ориз, но по-добре яжте не бял, а кафяв, черен или червен ориз.

Ако се придържате към диета, която намалява въглехидратите, винаги ще имате усещането, че сте гладни, ще сте нервни и диетата ви ще бъде осъдена на провал.

Традиционната китайска кухня включва три основни хранения и няколко закуски дневно.
Необходимо е три пъти на ден да се храните докато не почувствате, че сте сити. Важно е обаче точно в този момент да станете от масата.

Това е много по-здравословно, отколкото непрекъснато да сте на ръба на глада. Нервното състояние не помага за отслабването.

Супата е неделима част от китайската кухня и е част от всяко ядене. Естествено, ако искате да отслабнете, най-добре е да се консумира зеленчукова супа.

Суровите зеленчуци са по-богати на витамини, но трудно се смилат от организма. Леко задушените зеленчуци са идеални. Витамините са запазени и хранителните съставки се усвоят по-лесно.

Чилито в традиционната китайска кухня се приема като лековита подправка. Препоръчва се за по-доброто храносмилане и циркулация на кръвта.

Кромидът почти винаги присъства в китайската кухня и е полезен против простуда.

Зеленият чай помага за изхвърлянето на токсините от организма, подобрява храносмилането и намалява атаките на глада.

Китайците приемат интензивната гимнастика като наказание. Според тях тази физическа активност трябва да доставя удоволствие.

Вместо да се вманиачавате в джогинга докато душата ви излезе през носа, по-добре е навсякъде да се движите пеша. Това означава да забравите за използването на асансьор и автобус. Като начало съвсем достатъчно е 1000 крачки на ден.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии