Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

С диета срещу сърдечни проблеми

Според проучване, осъществено в цяла Европа, има успешна рецепта срещу сърдечни заболявания и тя е правилната диета. Тя не само защитава жизнено важния мускул, но поддържа и теглото ви в здравословните граници.

Едно от най-слабите места на мъжете е сърцето. А един от най-лесните начини да го предпазите от проблеми, е да се храните разумно.

Неправилното хранене предизвиква появата на отлагания по стените на кръвоносните съдове, които с времето се превръщат в сериозна опасност. Те водят до атеросклероза и до сърдечни атаки впоследствие.

Именно натрупването на излишни килограми и мазнини ускорява сърдечните проблеми, както и инфарктите при мъжете.

Ако сте решени да обърнете внимание на здравето си сега, то започнете с промяна в хранителните си навици и физическата си активност.

Тези два аспекта от начина ви на живот могат трайно да подпомогнат работата на сърцето, както и общото ви здраве.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии