Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Плюсове на скандинавската диета

Учени от Копенхагенския университет в Дания твърдят, че скандинавската диета, традиционно богата на риба, дивеч и горски плодове като боровинки и диви малини, е дори по-полезна от средиземноморската, пише в. “Дейли телеграф”.

Боровинките, дивите малини и сините боровинки са богати на антиоксиданти. Рапичното олио съдържа повече омега-3 мастни киселини от зехтина и е богат източник на витамин Е.

Хора, които искат да отслабнат, могат спокойно да слагат на трапезата си характерното за севера олио от рапица, дивечово месо и диви плодове.

Зелетата - къдраво или брюкселско, са по-богати на антиоксиданти от повечето зеленчуци и имат витамин K. Традиционните скандинавски диети наблягат на рибата. На почит са сьомгата, пъстървата, треската и херингата. Месото от лос и дива кокошка пък е много полезно и крехко.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии