Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Два начина за отслабване

Лапад с кисело мляко

Продукти: 800 г почистен лапад, ½ кофичка кисело мляко, 50 мл растително масло, 50-70 г маслини, сол, копър, магданоз - на вкус

Приготовление:
Лападът се измива и се нарязва на ивици. Към него се добавят ситно нарязаните магданоз и копър. Всичко се разбърква добре.

Другият начин е:

Хранене според биологичния часовник

Интересно

Дневното меню на човека според френския лекар Ален Делабос трябва да е  продиктувано не от модни тенденции, а да е съобразено с вътрешния часовник на организма. Само приемането на храна в съответствие с него, може да доведе до положителни резултати по отношение регулирането на телесното тегло. Такъв начин на хранене е полезно въобще за здравето на индивида.

Между 6.00 и 9.00 часа сутрин човек е най-активен. Това значи, че му е нужно по-голямо количество разнообразна и калорична храна: хляб, сирене, масло и даже малко количество колбас.  Но мармалад, мед и други сладки храни трябва да се изключат от сутрешното хранене. Те са за онзи момент, когато ще настъпи снижение на нивото на кръвната захар.

То ще дойде към 11 часа, ще почувствате умора, работата няма да ви спори. Тогава можете да си хапнете лъжичка мед или мармалад, можете да изпиете сладък сок – 100 -150 мл. На обяд  трябва да приемете достатъчно белтъчини – месо, риба, боб, грах. Яжте и ориз, картофи. Никакъв десерт!

назад ...

Диета и двигателна активност - сваляне на излишни килограми

Ако сте решили да се отървете от излишни 5 кг, има два основни лоста - диета и двигателна активност.

Препоръчва се спазват следните режим:

1. Храненето да става 4-5 пъти дневно с обемиста и засищаща, бедна на калории храна - зеленчуциез картофи и ориз), несладки плодове, нетлъсто месо (телешко, пилешко, риба), мляко и млечни продукти.

Да не се забравя принципът - кралска закуска, обед на богаташ, вечеря на бедняк (3 часа преди лягане за сън!).

прочети повече ...

След диета е нужна и гимнастика

При загуба на килограми вследствие на каквато и да е диета мускулатурата се отпуска, кожата може да увисне.

За да се сведат до минимум тези последствия, е нужна и гимнастика, която може да се избере от Интернет или безбройните книги упражненията, които най-много ви подхождат.

Добре е не само да отговарят на нуждите ви (например за стягане на бедрата и ханша, корема или бюста), добре е те просто да ви допадат, защото ви предстои да живеете с тях.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии