Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Ниско-въглехидратните диети работят при диабетици със затлъстяване

Пациенти с диабет втори тип с наднормено тегло могат да осигурят адекватен контрол над килограмите и кръвната захар чрез спазването на нисковъглехидратна диета, според шведско проучване.

В него участниците са ограничили въглехидратния прием до 20%, което освен това има голямо значение за потискането на глада.

Последващото редуциране на хранителния прием позволява на тялото  да използва своите ресурси мазнини като енергиен източник, което води и до загуба на тегло.

Освен това избягването на богата на скорбяла храна като хляб, пастата, картофи, ориз, ограничаването на въглехидратния прием до 80-90 грама дневно, главно от зеленчуци и препечен хляб, предотвратява пиковете на нивото на глюкозата, налагащи въвеждането на инсулин сред диабетици.

Ограничаването на въглехидратите до 20% от енергиийния прием за деня осигурява адекватен контрол над кръвната захар и загуба на излишни килограми и то с дълготраен ефект.

назад ...

6-седмичен домашен фитнес план (част 4)

ГЪРДИ

Притеснявате се, че гърдите ви не са толкова стегнати, колкото трябва? Не е нужно да се обръщате към пластичен хирург за помощ. Просто практикувайте тонизиращо упражнения всеки ден в продължение на шест седмици, за да видите разликата. За второто упражнение използвайте 3-4 килограмови гири или импровизирани тежести.

Преса за гърди

Пресата за гърди използва тежестта на тялото...

прочети повече ...

6-седмичен домашен фитнес план (част 3)

КРАКА И ДУПЕ

Вашите крака и дупе са ви проблемна област? Тези три упражнения наистина може да помогнат. Просто ги практикувайте през ден в продължение на шест седмици и ще усетите разликата. За второто упражнение използвайте 3-4 килограмови гири или импровизирана тежест.

Клякания

Кляканията работят върху бедрата и задните части, както и по-ниските мускули на краката, коремните мускули и долната част на гърба, тъй като те се използват за баланс...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии