Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диетолозите съветват да се храним балансирано

Но какво означава една диета да е балансирана?

Потребността на човешкия организъм от хранителни вещества зависи от възрастта, пола и физическата активност, от метаболизма и здравословното състояние. За да бъде един организм здрав и активен, са му нужни 16 минерала, 13 витамина, белтъчини, мазнини, въглехидрати, както и голямо количество вода.

Независимо от необходими дневно калории (1500-3000 Kcal), съотношението между продуктите от различните групи трябва винаги да бъде еднакво.

Балансираната диета трябва да подобрява здравословното състояние, да задоволява глада, да е приятна на вкус и дори да лекува.

Здравословното хранене включва голямо количество плодове и зеленчуци, зърнени храни и хляб (за предпочитане - пълнозърнести), картофи, ориз и макаронени изделия.

Балансираната диета изисква намаляване на мазнините (особено на наситените) и на захарта и увеличаване консумацията на сложни въглехидрати. Това хранително меню намалява риска от сърдечно-съдовите заболявания, диабет, също и някои видове рак.

назад ...

След диета е нужна и гимнастика

При загуба на килограми вследствие на каквато и да е диета мускулатурата се отпуска, кожата може да увисне.

За да се сведат до минимум тези последствия, е нужна и гимнастика, която може да се избере от Интернет или безбройните книги упражненията, които най-много ви подхождат.

Добре е не само да отговарят на нуждите ви (например за стягане на бедрата и ханша, корема или бюста), добре е те просто да ви допадат, защото ви предстои да живеете с тях.

прочети повече ...

Със зелен чай се отслабва без диети и физически упражнения

Зеленият чай може да помогне значително в процеса на отслабване, който се извършва посредством метаболизма на тялото.

При редовна консумация може да ви помогне да изразходите повече от осемдесет калории. За 20 лева годишно можете да отслабнете без диети и физически упражнения.

Зеленият чай забавя абсорбцията на хората с наднормено тегло и контролира гликозата, а същата съставка, т. е. полиетиленът поддържа гликозата.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии