Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

10 прости начина за стройна фигура - част трета

Тези начини са предложени от група немски специалисти, които са се постарали да обобщят и съчетаят опита на народната медицина и постиженията на съвременната наука.

Според техните думи това са "10 безвредни начини за нормализиране или ускоряване на обмяната на веществата при хората с наднормено тегло".

Коприва

Способността на копривата да намалява теглото е призната от учените още през 50-те години на миналия век. Тя може да се употребява под формата на салата, отвара, сок, супа. В младите филизи на копривата се съдържат най-много витамини и минерали.

Сухо вино

Червеното натурално сухо вино (чаша вино преди обяд и преди вечеря) забавя постъпването на въглехидратите в кръвта и удължава преработването на храната в стомаха, а в резултат на това намалява и апетитът.

Млечна суроватка

Всички обезмаслени млечни продукти способстват за отслабването. Достатъчно е в продължение на няколко седмици да изпивате чаша суроватка преди ядене и това не само ще засили обмяната на веществата, но и ще осигури прочистването на червата от токсини.

Предъвкването на храната

При това много внимателно. Колкото по-бързо яде човек, поглъщайки големи парчета храна, толкова по-голямо количество той приема.

Стомахът започва да сигнализира на централната нервна система за насищане едва 15-20 минути след постъпването на храната в него.

Внимателното предъвкване на храната позволява нейното обилно намокряне със слюнка, а това помага на храната да преминава по-бързо през стомашно-чревния тракт и така да се подлага на по-пълно биохимично разграждане.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии