Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Арменски сармички

След седмичната диета можете да започнете лека захранка с нещо по- леко и вкусно – арменски вкусотиии от кухнята на отдавна известната не само с музикалния си талант, но и с кулинарните си умения Хилда Казасян. По думите на дъщерята на Вили Казасян (Вечна му памет), тя композира в бърз ритъм арменски специалитети.

Бъдещата джазпевица сюрпризирала родителите си още като дете с шкеркезета фантазе, сервирани с доматена супа, която станала толкова кисела, че тя й добавила мед и накрая я изхвърлила.

Днес Хелда е царица на арменските сармички във формата на пурички. Какво трябва да си осигурите – 10 глави лук, 4 супени лъжици олио, 2 водни чаши ориз, лозови (или зелеви) листа, стафиди, предварително накиснати във вода, по 1 супена лъжица канела и захар, черен пипер, лимонов сок, сол. После се задушава ситно нарязания лук в мазнината, прибавя се ориза и водата. След като се разбърка сместа няколко пъти, се слагат стафидите, солта на вкус, черен пипер и канела. Свиват се сърмичките във форма на пурички исе варят на бавен огън. Консумират се студени, полети с лимонов сок.

Ако трябва да предложите на сътрапезниците си и десерт, с диетичните сармички върви ашуре и халва с грис, която не се вари, а се пържи с масло.
 

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии