Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

От гладуване не се отслабва

Стане ли дума за отслабване, много от нас си казват: "Днес се натъпках, но от утре съм на диета. Спирам да ям! ".

Това обаче е много, много погрешно. Дори и да се подлагате на изтощителни диети, гладуване или постенето, може и да не успеете никога да свалите излишните килца. Просто защото стройната фигура е въпрос на ген, пише Дойче Веле. Това какво количество мазнини ще бъде разградено, зависи от продукцията на инсулин в организма.

Колкото по-малко е неговото количество, толкова повече мазнини ще бъдат разградени през нощта. Храненето прекалено често, прекалено малко или пък на прекалено малки порции, постоянно пречи на инсулина да си върши работата.

Когато непрекъснато похапваме закуски или пием сладки напитки, организмът постоянното отделяне на инсулин и трупа запаси от мазнини. Заблуда е и това, че от картофите се дебелее, а плодовете винаги са полезни.

Те наистина са източник на много витамини, но могат да унищожат ефекта на всяка диета, ако ги приемем погрешен момент. Вредно, например, е да приемаме плодове вечер. Плодовата захар постоянно стимулира производството на инсулин в кръвта, а той пък спира разграждането на мазнините през нощта.

Помнете също така, че постенето води до стрес организма. И вместо да топите тлъстини, постигате обратния ефект - наддавате. Когато постите, изчерпвате запасите на захар в организма. По този начин се стига до топене на мускулната маса. Мускулите от своя страна обаче са нужни за топене на мазнините.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии