Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Ябълковата диета носи и здраве, и красота

В желанието си да се сдобием с красива фигура, много от нас прибягват до определен хранителен режим. Но тъй като изобилието от диети става все по-голямо с всеки изминал ден, е добре да изберете такава, с която не само ще отслабнете, но също така ще ви се отрази положително върху здравето. Ябълките са един от най-популярните плодове в нашата климатична зона.

Притежават не само отлични вкусови качества, но също така и широка гама от витамини и други полезни вещества, които се съдържат в тях почти до края на зимния период.

Ябълковата диета може значително да се намали излишното тегло и да възвърне нормалния метаболизъм. Но не забравяйте, че при наличието на заболявания на стомашно-чревния тракт, преди да изберете ябълковата диета, имате нужда от консултация с вашия лекар.

Това е особено важно при болните от гастрит или язва на стомаха. Обикновено при наличието на такива заболявания консумацията на ябълки не е напълно противопоказна и с позволението на лекаря можете да изберете сладки сортове ябълки.

При хипертония, сърдечно-съдови заболявания, болести на бъбреците, черния дроб и жлъчния мехур диетата с ябълка е позволена. Тя позволява да се контролира нивото на лошия холестерол, а и се явява отлична профилактика на атеросклерозата. Вариант за търпеливите и тези от вас, които имат воля, е едноседмичната диета с ябълки.

Същността й се състои в това, че 6 дни трябва да се ядат само ябълки. Количеството им варира взависимост от деня на диетата. В първия и шестия ден можете да приемате 1 килограм. Във втория и петия ден - 1.5. Третият и четвъртият можете да стигнете до 2 килограма. Освен това можете да пиете без ограничение минерална вода и зелен чай без захар.

Веднага трябва да уточни, че прилагането на този режим е доста труден, но резултатите след него са забележими. Хубаво е, ако обичате да ядете печени ябълки. Защото те съдържат голямо количество пектин - много полезно вещество, което допринася за по-добро почистване на организма.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии