Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диетични супи

Вегетарианецът не яде месо и нищо от заклано животно, защото той не иска да убива живи същества, за да се храни с тях. Той черпи своята хранителна сила предимно от зърната на растенията, а не от техните листа и корени.

Отношението към супите като диетична храна е различно – някои ги смятат за излишни, но ако са приготвени както трябва, са много добро ястие. Те не трябва да са много водни, тънки бульони.
Оризът, гриста и всички други подправки е по-добре да се варят отделно и да се поставят в супата студени.

Супа от зелен грах

Една супена паница (чиния) зелен грах се къвърдисва в масло. След това се налива вряла вода и в него се забъкват 1-2 лъжици брашно, размито във вода – всичко това се слага на огъня.
Щом омекне грахът, на гозбата се прибавя още малко прясно масло и сол, след което в нея се нарязва повечко магданоз. Може да се прибавят и гъби.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии