Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Да отслабнеш с настроение!?!

Напълно възможно е да намалиш обиколките на талията и бедрата и да запазиш настроението си, твърдят учени от Националния фонд по кардиология и Съвета по медицинските изследвания на националното здраве в Австралия.

Изследванията показват, че оптимален вариант за това е въглехидратната диета. За тази цел ще трябва да се намали консумацията на месо и млечни продукти.

В изследването са  включени 106 души с наднормено тегло на възраст между 24 и 64 години.

Участниците били разделени на групи и били подложени на различни диетични режими в продължение на година.

Първата група спазвала въглехидратен режим - хляб, макарони и ориз. Втората група се хранела предимно с месо и млечни продукти.

След осем седмици всички участници се чувствали добре, но след година настроение имали тези, които консумирали въглехидратни храни. Участниците на месна диета се оказали склонни към агресия, а част от тях били в депресивно състояние.

Загубата на тегло и при двете групи било еднакво - около 14 кг. Според австралийските учени въглехидратната и месната диета подобряват паметта, като се запазва скоростта на мисловните процеси, пише Reuters.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии