Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Гладуване - вечните грешки

Хранителните грешки, които се допускат в стремежа на човек да изглежда добре, в един момент могат да затормозят целия организъм. Не трябва да се стремим само да намалим теглото си, но и да знаем как, защото всяка промяна в начина на хранене довежда до спад или качване на килограми.
Кои са клопките на т. нар. “чудотворни” диети?

Начините за бързо и лесно отслабване в повечето случаи са с нетраен резултат,а дори понякога водят след себе си още по-големи проблеми с килограмите.

Гладуването изтощава не само тялото, но и душата, защото продължителния глад разстойва обменните процеси – стресира всички органи и системи, забавя метаболизма, състарява и отпуска кожата. А когато решим да се храним нормално, се наддава повече, отколкоте е било надднорменото тегло преди гладуването,  защото то води и до сериозни хормонални смущения.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии