Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Храни и напитки, стимулиращи отслабването

Всеки човек иска да бъде здрав, да изглежда добре и да се чувства добре и във форма.

За целта е необходимо да знае кои храни затрудняват отслабването, кои други предизвикват хаос в нивата на кръвната захар или пък точно обратното.

Може би сте чували или пък сте чели, че броколите и боровинките помагат за тънката талия?

Ето някой други варианти за храни, консумацията на които зарежда организма с енергия и в същото време стимулират загубата на излишните килограми.

Грейпфрут

Учените са успели да открият множество доказателства в подкрепа на теорията, че грейпфрута, е един истински борец с мазнините. Грейпфрутът съдържа оксиданти, борещи се с окисляването на клетките, което от своя страна води до ракови заболявания. Червеният грейпфрут намалява триглицеридите и в ½ от него се съдържат само 39 калории.

Сардини

Изключително подходяща храна при спазване на ограничителен режим. Сардините са протеини, които стабилизират нивото на кръвната захар, успокояват метаболизма и са  чудесен източник на омега-3 мастни киселини, които не само, че укрепват кардиоваскуларния апарат, но и водят до повишаване на настроението.

Тиква

По- голямата консумация на тиква е един превъзходен източник на енергия, подпомагащ отслабването.

Тя е източник на фибри, като в една порция от нея се съдържат само 40 калории.

Телешко месо

То се нарежда сред най- диетичните храни, естествено ако не съдържа антибиотици, стероиди или хормони. Високо протеиновата диета се асоциира със загуба на тегло поради много причини.

Протеините стимулират метаболизма в човешкия организъм, помагат да се чувстваме сити за дълъг период от време, като тяхната консумация съществено намалява чувството на глад от сладките неща. Телешкото месо съдържа и омега-3 мастни киселини, даващи енергия и сила.

Зелен чай

Тази естествено стимулираща отслабването билка е изключително подходяща при диета. Консумирането на зелен чай осигурява здраво сърце и антивирусни агенти. Той играе ролята на регулатор на нивото на кръвната захар, подобрява метаболизма и многократно ускорява топенето на мазнините.

Препоръчва се пиенето на зелен чай всекидневно по време на диета. Учените твърдят, че 5 чаши дневно е магическото число за отслабване.

назад ...

Най-добрите спортове за отслабване

Начинът да отслабнем чрез движение е да изберем такъв спорт, който да поддържа интереса ни жив. Ето и няколко предложения за поддържане на физическа форма чрез спортове, които са забавни и същевременно натоварващи, така че да подпомогнат сваляне на излишните килограми.

Плуване

Това е спорт, който освен отслабване, гарантира и натрупване на мускулна маса. За един час можете да изгорите 500-800 калории в зависимост от това в какъв стил и колко интензивно плувате. Тук работите с ръце, с крака, с гръб, със седалищни мускули – накратко с цялото тяло.

прочети повече ...

Кога протеиновата диета е безопасна за здравето?

Небезизвестните протеинови диети показват добри резултати при хора, които искат да отслабнат, но пък крият редица опасности за здравето.

Ето кога провеждането на подобна диета би било безопасно и би имало добър ефект:

- Протеиновата диета като цяло има добър ефект, когато се провежда от хора, нямащи метаболитни, ендокринни, бъбречни, ревматологични или други хронични заболявания. Хората с такива заболявания е добре да се консултират с лекуващия си лекар какво би означавало за тях подобна диета.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии