Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

“Лукоядецът” - император на специална диета

Най-старата култура от луковите растения била донесена в Европа от Азия.  Малцина обаче знаят защо един римски император бил наричан “Porrophadus” (лукоядец). Нерон спазвал специална диета, която включвала яденето на... лук всеки месец, много дни. Учудващо защо? – за да оправи гласа си.

Старите гърци и римляни ценели и други лукови растения - магданоза и салатата от цикория. Може и да не се върнете в древността с Нероновата диета, но бихте могли да си спретнете две супи от магданоз:

Първа - две големи лъжици бяло брашно се пържи в малко масло, докато се позачерви. Прибавя се сол и се налива вряла вода. След като добре се сварява, се добавя повечко магданоз, нарязан наситно, с който довира. Накрая в супата се слагат пържени късчета от франзела(хляб).
 

Друга супа от магданоз:
Нарязана на колелца и посипана с магданоз франзела се залива с кипящ бульон от каквато и да е отвара. След това се пускат малки бучки масло и сместа се слага да се вари на слаб огън.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии