Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диети за отслабване с вода

Диетите за отслабване базирани върху консумацията на големи количества вода спадат към категорията на измамните диети за отслабване, с бърз, но краткотраен ефект. Всъщност този вид отслабване има много разновидности, с които не се определя точното количество на храна, която да се яде. Водните диети не са програми за отслабване в традиционния смисъл на думата.

История
Водните диети за отслабване нямат конкретен създател и сякаш основното място от където произхождат е Интернет. Първата им поява датира от 1997 година, когато се появява в материали на Института за психоактивни изследвания. Все пак идеята за консумация на големи количества вода за потискане на апетита и постигане на отслабване е много по-стара.

Основа
Диетите за отслабване с вода призовават за пиенето на 2 литра вода на ден, както и на другите течности, които човек обикновено консумира. Водата може да бъде чешмяна или бутилирана. Може да се пие, преди, по време и след ядене. Този начин за отслабване не ограничава по никакъв начин храната и не определя даден режим за тренировки.

Рискове
Възрастните над 18 години по принцип трябва да консумират по 2 литра вода на ден, следователно тези методи за отслабване ни призовата да пием нужното количество вода за нормален начин на живот. В общи линии този вид отслабване не крие рискове за здравето, но и ползите не са сигурни. Имайки предвид, че не се изисква намаляването на калориите или тренировки, може да се създаден грешна представа за постигане на отслабване.

Ползи
Диетата за отслабване с вода постига ефект на засищане и по този начин ни кара да ядем по-малко. Ако пием вода преди ядене утоляваме глада си до някаква степен. Освен това многото вода предизвиква по-често ходене по малка нужда и премахване на токсините от тялото.

Диета за отслабване със студена вода
Една от основните вариации на диетите за отслабване с вода е тази със студена вода. Тази версия изисква да се пие само студена вода, вместо такава на стайна температура, с идеята, че калориите се изгарят по-бързо, когато се пие вода с по-ниска температура от тази на тялото. Въпреки това има малко научни доказателства за ефективността на този метод за отслабване.

назад ...

Диета и двигателна активност - сваляне на излишни килограми

Ако сте решили да се отървете от излишни 5 кг, има два основни лоста - диета и двигателна активност.

Препоръчва се спазват следните режим:

1. Храненето да става 4-5 пъти дневно с обемиста и засищаща, бедна на калории храна - зеленчуциез картофи и ориз), несладки плодове, нетлъсто месо (телешко, пилешко, риба), мляко и млечни продукти.

Да не се забравя принципът - кралска закуска, обед на богаташ, вечеря на бедняк (3 часа преди лягане за сън!).

прочети повече ...

След диета е нужна и гимнастика

При загуба на килограми вследствие на каквато и да е диета мускулатурата се отпуска, кожата може да увисне.

За да се сведат до минимум тези последствия, е нужна и гимнастика, която може да се избере от Интернет или безбройните книги упражненията, които най-много ви подхождат.

Добре е не само да отговарят на нуждите ви (например за стягане на бедрата и ханша, корема или бюста), добре е те просто да ви допадат, защото ви предстои да живеете с тях.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии