Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване със сурови зеленчуци

Отслабването със сурови зеленчуци се базира върху консумацията на голямо количество необработени термично зеленчуци и малко мазнини и през последните няколко години доби голяма популярност.

Въпреки че този вид отслабване не е нищо ново и в света на диетите за отслабване се практикува от години, с навлизането модата на органичните храни, тази тенденция се възроди.

Детоксикация

Преминаването от режим на хранене включващ мазни, тежки храни с много въглехидрати и животински протеини, преработени захари и консервирани храни, към изцяло растителна храна води не само до отслабване, но и до изхвърляне на токсините от организма. В общи линии тялото се събужда и подготвя за отслабване и по-здравословен начин на живот.

Целта на диетата със сурови зеленчуци е да осъществи това пречистване и да подпомогне естественото отслабване. Ограничаването на консумираните храни само до сурови зеленчуци е известно също и като пречистване. Основните му принципи са ядене единствено на сурови зеленчуци, може и във вид на сокове, в продължение на 7 дни. Продължаването за по-дълъг период от време може да е опасно за здравето.

Подходящи комбинации от зеленчуци за направата на сокове

- морков, зеле и аспержи
- моркови с лук, джинджифил и чесън
- броколи, с краставица, магданоз, целина и домати
- зелени чушки с целина, краставица, домат, магданоз и малко морска сол и черен пипер
- целина, моркови и магданоз
- зеле, спанак и моркови

Предупреждение!

Хора със следните проблеми не трябва да се подлагат на този метод за отслабване:

- бременни жени и кърмачки
- деца
- хора страдащи от анемия
- диабетици
- хора с ниско кръвно налягане
- хора със сърдечни проблеми, язва или епилепсия
- хора страдащи от рак
- хора с хранителни разстройства

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии