Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Основните методи за отслабване

Модерното общество води след себе си модерни методи за отслабване. Въпреки това най-популярния начин за отслабване си остават диетите.

Колкото и да са разнообразни имената им те могат да се обобщят в няколко точки.

В зависимост от това с колко килограма искате да отслабнете, какви са хранителните ви предпочитания и доколко сте амбицирани да отслабнете те биват:

- нисковъглехидратни диети за отслабване
- контрол на калориите и порциите
- диети за здравословни състояния
- рестриктивни диети

Нисковъглехидратни диети за отслабване

Въглехидратите се намират най-вече в зърнените храни, плодовете и зеленчуците, както и в нишестето и храните със съдържание на захар, които варират от здравословни като сладките картофи до нездравословни и дори вредни като сладки и безалкохолни газирани напитки.

Нисковъглехидратните диети за отслабване ограничават количеството въглехидрати приемани през деня. Популярни примери за такива диети за отслабване са: Аткинс и Саут бийч.

Контрол на калориите и порциите

За да отслабнете трябва да изгаряте повече калории, отколкото поглъщате. Това прави боренето на калории изпитан и предпочитан метод за отслабване за много хора. Размерът на порциите, които консумирате също може да има голямо значение за броя на калориите през деня.

Препоръчването на малки до средно големи порции и ограничаването на храните с много калории и малко хранителни вещества са два от методите използвани за отслабване от системата на Weight Watchers, както и пакетираните храни, приготвени за диетата на Джени Крейг.

Диети за здравословни състояния

Ако страдате от диабет, вероятно лекарят ви ще ви препоръча преминаването на специална диета, за да контролирате нивата на кръвната си захар. Диабетиците трябва да премахнат от менюто си храните с високо съдържание на захар и преработени зърнени храни.

Пълнозърнестите храни, зеленчуците без скорбяла и месата без тлъстини са част от диетата за диабетици и за здраво сърце. Аутизмът и хранителните разстройства също може да изискват специален хранителен режим.

Рестриктивни диети

Някой диети за отслабване се фокусират върху забраната за консумация на някой храни или групи храни. Ако следвате вегетарианска диета за отслабване, трябва да спрете консумацията на повечето животински продукти, а ако диетата е строго вегетарианска се забранява изцяло консумацията на животински продукти.

Диетата със сурови храни е точно това, което чувате : консумация на сурови храни без термична обработка.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии