Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Козметика за отслабване

Много жени са разочаровани от козметиката за отслабване и гледат скептично на подобни продукти. Но дали те си дават достатъчно ясна сметка, че причината за разочарованието им много често е в самите тях. Като изключим „вълшебното” действие, можем категорично да твърдим, че на пазара има достатъчно ефективни кремове, гелове, лосиони, масла и други препарати, които могат да подпомогнат отслабването.

Казваме „да подпомогнат”, тъй като всички вече са наясно, че хранителните навици и активната физическа дейност са в основата на този процес. Много жени обаче прилагат неудачно козметичните продукти.

Причините за това са няколко: недостатъчна упоритост и последователност, недостатъчни знания за процедурите, неправилно подбиране на козметиката за отслабване и не на последно място - цените.

Нека не забравяме, че основната грижа на козметиката е състоянието на кожата, даже когато на опаковката е отбелязано „за отслабване”. Наднорменото тегло неизбежно влияе върху състоянието на кожата и при използване на подходящи средства кожата възвръща нормалния си тонус; ускорява се обмяната на веществата, което позволява на клетките да изпълняват своите функции оптимално.

Колкото по-стегната е кожата, толкова по-малка е опасността след едно ефективно отслабване тя да е отпусната. Но съгласете се, че такава фраза „Колко кутии крем измазах, а не свалих и килограм.” е малко смешна. Килограмът - с диета и движение!

Вярно е, че кремовете за отслабване съдържат специално подбрани съставки, но не е достатъчно само да се нанесе продукта. Специалистите препоръчват нанасянето на подобен крем да се съчетае с подходящ масаж на проблемните зони - корем, бедра,седалищни части. Така вече се получава нещо по-различно  - неслучайно наричат масажа „мързелива гимнастика”.

Бедрата се обхващат с двете длани и движенията са от коленете нагоре по бедрото. Започва се с поглаждащи движения, постепенно усилията се увеличават, натискът трябва да е много по-чувствителен. Обработва се предната част на бедрото, правят се няколко винтообразни движения от глезена до края на бедрото, а след това се обработва задната повърхност на бедрото - по същия начин. След това с разтворена и изпъната длан се плескат целите бедра, а после се повтаря цялото упражнение.

Коремът се масажира с разтворени длани отдолу нагоре и обратно, като се извършват кръгови движения. Много важно е коремните мускули да бъдат стегнати по време на масажа.

Завършващите движения трябва да са поглаждащи и са от средата на корема към четирите посоки.

Седалищните части се масажират с кръгови движения по и обратно на часовниковата страна, като леко се стягат мускулите.

Ако използвате приспособления за масаж, трябва първо да нанесете крема, леко да го втриете в кожата и тогава да използвате масажни ролки, например.

Другото, което трябва да се има предвид, че процедурите не са толкова прости, когато се цели отслабване. Трябва да се направи масажас подходящ препарат, да се положи серум-маска, а накрая да се завърши с моделиращ гел против мастни отлагания. За да се забележи видим ефект, е нужно време и упоритост - 2 пъти в седмицата в продължение на 4-5 седмици е необходимо да се изпълняват указаните процедури.

И не забравяйте контрастните душове - лесна и достъпна процедура, но много полезна за кожата.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии