Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Имате ли нужда от отслабване: идеалното тегло не е точна величина

Сигурни ли сте, че имате нужда от отслабване?

Преди да решите, че трябва да се подложите на режим за отслабване, се запитайте дали физически и психически имате нужда от това. Вижте кои са знаците, че всъщност теглото ви няма нужда от промяна:

- Теглото ви не предизвиква никакви здравословни проблеми и не попадате в рискова група.
- Теглото ви не ви ограничава да живеете както искате
- Приемате тялото си каквото е, без да изпитвате неудобство от него и да се срамувате
- Чувствате се добре в кожата си, без да се сравнявате с другите и да завиждате

В много случаи стремежът за отслабване е породен не толкова от физическа нужда или истинска необходимост, колкото от външни фактори. В различните възрасти човек може да бъде повлиян от приятели роднини, заобикаляща среда и да реши, че има нужда да отслабне, независимо от всичко.

Важно е да бъдем обективни, когато става въпрос за теглото ни и да не изпадаме в крайности, защото това може сериозно да навреди на здравето ни. Не винаги това, което показва кантарът е най-важно.

До голяма степен това, да ли човек трябва да отслабне се определя не от теглото, а от нашата нагласа към него. Разбира се има случаи, в които отслабването е нужно поради здравословни причини, когато вече става въпрос за наднормено тегло и затлъстяване.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии