Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване за заети дами

Когато ежедневието ни грабне, да се храним здравословно и да постигнем отслабване се оказва трудна задача. Но не се отчайвайте - има и добри новини! За постигнете желаното отслабване, не е нужно да сте перфектни, а просто достатъчно организирани и практични. Специалистите са категорични, че дори и малките промени в режима ви на хранене водят до отслабване и по-здравословен живот.

Съвет за отслабване: Повече пълнозърнести храни

В един перфектен свят - ядете въглехидрати само ако са богати на фибри пълнозърнести храни, за да постигнете по-лесно отслабване и намалите риска от сърдечни проблеми.

В реалния свят - сте доволно от закуската с овесени ядки, но не успявате да организирате здравословно останалите ястия

Златната среда - подобрете похапването между храненията. Жените се нуждаят от 5-6 порции пълнозърнести храни на ден, като половината от тях трябва да бъдат нерафинирани. Три порции са това, което ще ви осигури подходяща зреда за здраве и отслабване.

Съвет за отслабване: Пресни плодове и зеленчуци

В един перфектен свят - на всяко хранене консумирате разнообразни плодове и зеленчуци

В реалния свят - времето не стига за приготвянето на ястия с плодове и зеленчуци на всяко хранене и се оказва, че единственият зеленчук е салатата в сандвича ви.

Златната среда - Зеленчуци за обяд. Добавете към сандвича си с пуйка и сирене голяма салата и съберете в едно хранене всички зеленчуци за деня.

Съвет за отслабване: Нищо сладко

В един перфектен свят - елиминирате всичко сладко от менюто си.

В реалния свят - не се чувствате добре ако не си хапнете следобедната доза сладко.

Златната среда - Можете да хапнете парче черен шоколад след обяд или сушен плод или протеиново блокче. И не забравяйте, че първите три хапки са най-вкусни и нямате нужда от повече.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии