Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване с детоксикация - какви са страничните ефекти

7-дневният план за детоксикация e популярен метод за пречистване и отслабване, който варира в зависимост от хранителния план, но в общия си вид продължава 7 дни.

Много хора предпочитат този метод за отслабване, за да може едновременно с това да се освободят от токсините, да пречистят храносмилателната си система, да подобрят състоянието на кожата си и общото си здраве.

Въпреки че няма научни доказателства за ефикасността й, привържениците на тази диета се кълнат в нейните положителни ползи.

И докато наистина може да се постигне отслабване и подобряване тонуса на кожата, то подобен вид пречистване има и своите странични ефекти.

Главоболие

Това е един от основните неприятни ефекти на отслабване с детоксикация. Когато тялото се освобождава от токсините и натрупаните вредни вещества, главоболието е често срещано. Ако изведнъж се откажете от кофеина, тялото започва да работи в посока изхвърлянето на образуваните токсини и се появява главоболие. За да го избегнете, преди да започнете отслабване с детоксикация постепенно намалете приема на кофеин. Друга причина за главоболието може да е натрупването на токсини в областта на раменете и врата. Това може да се намали с подходящ масаж.

Храносмилателни проблеми

Стомашните проблеми, които могат да се появят по време на отслабване с детоксикация за подуване, спазми, гадене и диария. Това зависи от общото състояние на червата преди започване на отслабването. Активен въглен, корени от джинджифил, под формата на чай или капсули или добавки с храносмилателни ензими се препоръчват за намаляване на тези симптоми.

Гаденето се появява, когато лимфните възли започнат да се пречистват от токсините. Препоръчва се пиенето н повече вода и сок от моркови.

Отслабване и напълняване

Повечето специалисти смятат, че отслабването постигнато чрез 7-дневния метод за детоксикация е по-скоро загуба на вода, отколкото на мазнини. Проучванията сочат, че хората, които драстично намаляват калориите, получават повече стрес, поради завишените нива на кортизол - стресовият хормон. Това може би е и една от причините за трудното поддържане на теглото след отслабване.

назад ...

Диета и двигателна активност - сваляне на излишни килограми

Ако сте решили да се отървете от излишни 5 кг, има два основни лоста - диета и двигателна активност.

Препоръчва се спазват следните режим:

1. Храненето да става 4-5 пъти дневно с обемиста и засищаща, бедна на калории храна - зеленчуциез картофи и ориз), несладки плодове, нетлъсто месо (телешко, пилешко, риба), мляко и млечни продукти.

Да не се забравя принципът - кралска закуска, обед на богаташ, вечеря на бедняк (3 часа преди лягане за сън!).

прочети повече ...

След диета е нужна и гимнастика

При загуба на килограми вследствие на каквато и да е диета мускулатурата се отпуска, кожата може да увисне.

За да се сведат до минимум тези последствия, е нужна и гимнастика, която може да се избере от Интернет или безбройните книги упражненията, които най-много ви подхождат.

Добре е не само да отговарят на нуждите ви (например за стягане на бедрата и ханша, корема или бюста), добре е те просто да ви допадат, защото ви предстои да живеете с тях.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии