Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Звездна тайна за добра фигура

Ключът към перфектната фигура на звездите се крие в строгия дневен режим, който спазват - това не е тайна за никого. Освен това всяка знаменитост има цял отбор фитнес-инструктори и диетолози, които непрекъснато следят дали и с какво се хранят, правилно ли изпълняват упражненията си и т.н.

Една от най-разпространените сред звездите програми за поддържане на добра форма е изготвена от Харли Пастърнак и се нарича „Петте фактора“. Тази програма се следва неотменно от звезди като Холи Бери, Орландо Блум, Вал Килмър и кой ли още не.

Тя се състои от пет 25-минутни тренировки седмично и 5 здравословни хранения на ден. Липсата на време е един от основните мотиви, заради които Харли е изготвил програмата си по този начин.

Знаете, че актьорите в Холивуд нямат много време и за тях е важно за минимално време да постигат максимално добри резултати“, обяснява той пред сайта Ivillage.

Петте 25-минутни тренировки се състоят от 5 петминутни серии.

Серия 1: Загряващи кардио-упражнения
Серия 2: Силови упражнения за горната част на тялото
Серия 3: Силови упражнения за долната част на тялото
Серия 4: Силови упражнения за коремните мускули и ханша
Серия 5: Високоинтезивни упражнения

Хранителния режим към тази финтес-програма е също така лесен, както и самата програма. Пет хранения на ден ви гарантират ниво на кръвната захар в нормата и добър метаболизъм.

Всяко хранене трябва да отговаря на пет изисквания:

1.Основното ястие да е ниско маслено и да съдържа протеини.
2.Да съдържа въглехидрати.
3.При всяко хранене трябва да поемате от пет до десет грама фибри
4.Можете да приемате само растителни мазнини
5.Винаги пийте напитка без захар.

Едно от основните предимства на този хранителен режим  е, че един път в седмицата е позволено да ядете каквото поискате- от бял шоколад с цели лешници до хамбургер.

Мисля, че най-тъжното нещо на света е да не можеш да ядеш от тортата на собствения си рожден ден. „Свободният“ ден прави спазването на режима много по-лесно“, завършва Пастърнак.

Липсата на време е един от основните мотиви, заради които Харли е изготвил програмата си по този начин.

Знаете, че актьорите в Холивуд нямат много време и за тях е важно за минимално време да постигат максимално добри резултати“, обяснява той пред сайта Ivillage.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии