Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Срещу стреса и напълняването

Вие сте амбициозен служител, искате бързо да растете в йерархията или да бъдете предпочетен пред конкуренцията в службата, работите и в почивните си дни вкъщи..., но това много често води най-неочаквано към качване на килограми. Причината – стресовата ситуация, в която поставяте организма си.

Един от начините да си помогнете, е приемането на хранителни добавки, съдържащи екстрати от маточина, лавандула и пшеничен зародиш. Защото билката маточина е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. Притежава изразено въздействие върху емоционалната сфера на човека – прекрасно успокоява, отстранява депресията и меланхолията, премахва стреса, напрежението, страха и безпокойството.
Лавандулата е друга широкоразпространена билка – успокоява централната нервна система и мускулите. Стимулира производството на хормона на щастието серотонин, който спада при прекалено раздразнение и стрес.

Покълнатият пшеничен зародиш пък набавя витамините от група В и минералите калий и магнезий. При напрежение, нервност и безпокойство в резултат на напрежението организма страда от загуба точно на тези вещества.

Оздравителният ефект, който тези билки успяват да упражнят върху организма, ги прави задължителни, особено във вид на екстрати, защото те се усвояват бързо и лесно.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии