Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Разумно здравословно хранене

Спазването на диета изисква много воля и дисциплинираност. Още по-трудно става, когато останалата част на семейството се храни на воля, а вие трябва да се ограничавате в името на по-слаба фигура.

Момичетата на 20+ години са изключително критични към външния си вид. Често се впусат в необмислени лишения, само и само да остлабнат със заветните няколко килограма.

Преди да се впуснете в поредната строга диета, с която ще изтощите и тялото и емоциите си, трябва да се съобразите с няколко неща.

Разумното здравословното хранене е начин на живот, а не период от годината.

На 20 години трансформацията на тялото вече е приключила и е съвсем нормално ханшът и бедрата ви да са наедрели в сравнение с времето, когато сте били на 15-16 години. Трябва да свикнете с новите си форми и да не правите драми от това, че не се събирате в размер S.

Посъветвайте се с диетолог, ако смятате, че сте с наднормено тегло. Той ще изготви най-подходящата за вас програма.

Ако се усещате по-пухкави отколкото ви се иска, е добре да промените хранителния си режим разумно, без да изпадате в крайности. Така бавно, но трайно ще свалите няколкото килограма, които ви делят от перфектната форма на тялото ви.

Стратегията, с която ще спечелите тяло, в което да се чувствате чудесно, се състои от две важни стъпки - балансиран хранителен режим и движение.

назад ...

По-кратките упражнения са по-ефективни

Упражнения по половин час дневно може да ви помогнат да изгубите близо 25 на сто повече тегло, отколкото тренировка дълга един час, стана ясно наскоро.

Тестовете са показали, че съкращаването на упражненията на половина, носи голям потенциал за хората, които са с наднормено тегло и увеличава шансовете им да се преборят с килограмите.

По-кратките сесии от упражнения карат хората да са по-щастливи, да имат повече енергия и мотивация за създаване на здравословен начин на живот, а тези, които прекарват два пъти по-дълго в залата за фитнес, са по-склонни да се чувстват преуморени, казват изследователи от Университета на Копенхаген.

прочети повече ...

Изкачването на стълби - по-ефективен начин за отслабване от фитнеса

Може да сте останали с впечатлението, че свалянето на теглото изисква от вас да прекарвате часове във фитнес залата.

Но според учените, само една допълнителна минути на усилена дейност всеки ден, може да помогне за изгарянето на нежеланите килограми.

Изследователите наблюдавали дейността на 4500 възрастни и открили, че това колко често тренирате сърцето и белите си дробове, е по-важно от продължителността на тренировката.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии