Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Доматена лудост

Всички те са невероятно вкусни и безкрайно полезни – червени, розови, жълти и даже зелени. Невероятният аромат на това чудо на природата вдъхновява парфюмерите да създадат доматено-ароматни шедьоври.

Ацтеките били първи любители на доматите - след като ги вкусили, те любовно ги нарекли “томатл”. По-късно зеленчуците станали обект на желание за европейците: италианците ги наричали “pommi d’oro” (златна ябълка), а французите – ''pomme d’amoure” (ябълка на любовта).

Сериозно обезпокоената Европа забранила червения плод - “Който яде тези плодове - полудява” - пишело черно на бяло в “Пълно ръководство по градинарство” от 1774 г. Но вече било невъзможно да се предотврати доматената лудост.

И наистина - доматите съдържат калий, магнезий, калций, желязо, фосфор и витамини от груп В, които подпомагат работата на нервната система, подобряват състоянието на кожата, косите и ноктите. На 100 г от зеленчука се падат 22 калории. Да живее стройната фигура.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии