Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Яйца свалят теглото

Искате да свалите два пъти по-бързо излишните си килограмчета? Няма нищо по-лесно от това – просто прибавете към нискокалорийната си закуска две яйца. До този извод са стигнали американски учени, които са автори на статия на тази тема в International Journal Obesity.

В експеримента са взели участие доброволци – 152 мъже и жени на възраст между 25 и 60 години, които са били с наднормено тегло с различна степен – при индекс от 25 до 50 и при норма от 18,5 до 25.

Те били разделени на четири групи. Първите две са били подложени на диета с ниско съдъжание на калории. Едната обаче приемала по две варени яйца на закуска, а другата – порция понички. Другите две групи не били подлагани на диета, но на закуска също консумирали яйца и понички.

Какъв бил резултатът? След два месеца групата  на диета, приемала по две яйца на закуска, загубила от килограмите си с 65% повече от диетичната група с поничките. При другите две групи, които не били ограничавани при хранене, не били забелязани различия.

Какъв е изводът? Отслабването на хората с наднормено тегло трябва да става в комбинация с две яйца на закуска с нискокалорична диета. При отсъствие на диета, консумацията на яйца не влияе на теглото.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии