Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Числа и тлъстини

Как да избегнете проблемите с “наднорменото тегло”? – с диета, веднага ще кажат повечето от вас. Не, ще отговорим ние – с цифри.

Любимата ви чиния трябва да бъде с диаметър 22 см, защото през последните “демократични” години се наблюдава страховита тенденция – непрекъснато уголемяване на чиниите. А неписаното правило е, че колкото по-голяма е чинията, в която се храните, толкова повече храна поглъщате, без да го разберете.

Допустимата обиколка на талията ви е максимум 88 см. Според Световната здравна организация, ако обиколката надвишава тези сантиметри (при жените), спадате към рисковата група от хора, податливи на множество заболявания. Това се дължи на прекомерно големия слой мазнини в коремната област, които повишават нивото на инсулина, унищожавайки съдовете.
25 минути аеробни упражнения са ви нужни, за да “изгорите” калориите от едно парче от лилавото сладко блаженство и ще сте тип-топ.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии