Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Крушки - но не съвсем

Есен е сега. Пазарът е претъпкан с плодове, домашно производство. Седмицата през която сте се тъпкали с какви ли не гадости, свързани с наложената  или самоналожената диета, е вършила. Идва уикенда – време са вкусотии, пикантерии  и глезотийки. Но...

За вас това е щастлив сън, защото сте си обещала да смъкнете излишните килограми на всяка цена, чувствайки, че любимия започва да се заглежда по засуканите ви колежки. Сънят изчезва, но все пак можете да си направите кефа, като си приготвите една вкусотийка от круши, залети с... шоколад:
Срежете на две половинки 6 круши, махнете сърцевината и ги задушете в 100 г масло. Извадете ги и наредете в подходяща сервизна чиния.

В соса, останал от тях в тигана от задушаването на плода, прибавете 1 супена лъжица пудра захар, 100 г предварително стопен шоколад и 1 разбит жълтък.

Разбийте много добре сместа и я изсипете върху всяка половинка от крушите.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии