Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Каквито плодове и зеленчуци ядеш - такъв си

Лекари и диетолози са установили, че между пристрастието към отделни храни и психологическото състояние на човек има взаимовръзка. Психолозите смятат, че тази пристрастеност към някои храни се корени в детството, когато определени храни са се асоциирали с радост, награда или чувство за сигурност.

Известна е обаче и друга закономерност. Любителите на месото, особено говеждото, често се оказват агресивни  и нервни. А хората, които предпочитат плодове и зеленчуци, имат спокоен и уравновесен характер.

Руски учен установил, че доматите са храната на щедрите демократи с широка душа. Чувствителните натури обичат краставиците. Зелето и фасулът се предпочитат от хора, които трябва да съберат смелост и решителност. А онези, които се хранят само със зеленчуци, се страхуват от трудностите, отстъпчиви са.

Освен избора на храна, за личностните качества говори и начинът на приготовление на зеленчуците. Тези, които ги предпочитат сурови, са психически устойчиви и уравновесени. В характера на любителите на киселото, пресоленото и маринованото има явни тиранични нотки - Иван Грозни е обожавал туршии и кисело мляко, Петър Първи също е предпочитал киселата храна. Сталин пък не е можел да живее без младо вино и лимони.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии