Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Соковете - за редуциране на телесна маса

Консумацията на пресни плодови и зеленчукови сокове гарантира добро здраве и дълголетие, защото съдържат живи органични елементи. Заради бързото усвояване от организма (от 10 до 15 минути след приемането им), за разлика от процеса на усвояване на храната (3-5 часа), те се използват при различни хранителни диети за редукция на повишено тегло.

Приемането на пресни сокове помага за потискането на развитието на бактерии, вируси и гъбички – наричани неслучайно “растителни антибиотици”. В големи количества те се намират в морковите, чушките, луковите растения, целината, южните плодове, магданоза и др.

Отдавна е преоткрит лечебният ефект на фрешовете, защото те съдържат голямо количество захари, витамини, ензими, минерали, багрилни и ароматни вещества, пектини, органични киселини, аминокиселини, вода. Те са и лесно усвоими – 95% от съдржанието им е плодова вода, в която са разтворени всички хранителни вещества.

От голямо значение за соковете са съдържащите се в тях пектинови вещества, защото се използва тяхната абсорбционна способност за отстраняване на гнилостни бактерии и техните токсини. Желеобразуващите свойства на пектина създават усещането за ситост в стомаха и този им ефект се използва при диети за отслабване. Освен това пресните сокове са бърз енергиен източник и основен доставчик на богат коктейл от витамини и минерални соли.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии