Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Есенната депресия

Вече отмина времето на годишните отпуски, но есенните месеци  все пак по един или друг начин са свързани и с т.н. синдром  “годишна отпуска”. Нормално е появата на безпокойство, тъга, апатия, раздразнение, липса на концентрация, а понякога и загубата на сън.

Всички тези неща оказват влияние и върху килограмите и могат да станат причина за загубата на всичко, което е направено през отпускарските месеци за свалянето им.

За българите в добавка има и нещо друго – според направени анализи ние не се плашим от работата, а от... работното си време. Една трета от нашенци се стресират от резките смени на работното си време или извънредните часове.

Близо 70% се оплакват от промени в работния график, тъй като им пречи на личния живот. Но всеки пети българин не се щади и работи и по време на уикенда. Повечето от нас изкарват 6-дневна работна седмица.

Но както и да работите, организирайте и планирайте задачите и ангажиментите си, като задължително оставяйте време за почивка на организма и го подсилвайте, приемайки повече витамини, особено калций за ставите. Избягвайте лошите мисли, не се самолекувайте, успокоявайте се с глог, мента и валериана.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии