Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Ядене в “движение”

Огромна грешка правят онези, които оправдавайки се с липсата на време, все по-често не ядат, уж похапват – на бюрото, в колата и дори пред телевизора. Заети с основното си занимание, обаче не забелязват сигналите на организма, че поетата храна му е недостатъчна.

Затова – свикнете, че подходящи за хранене са кухнята, дневната и ресторантите. Така едновременно ще престанете да се храните уж бързо, където ви хване гладът, а и ще успявате да се наслаждавате на поеманата храна и няма да се чудите защо увеличавате килограмите си.

Опитайте поне някои от вечерите ви да бъдат като на актрисата Джилиън Андерсън, звездата от сагата за извънземни “Досиетата Х”.

Първа вечер - парче пилешко месо, 100 грама броколи на пара, четири супени лъжици оризови спагети.

Втора вечер - варено пуешко месо и голяма зеленчукова салата.

Трета вечер - печена риба и няколко листа крехка зелена салата.

През останалите четири дни Джилиън похапва същото или подобно меню, но избягва тестеното и сладкото, наблягайки на плодовете и зеленчуците.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии