Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

За онези, които смятат, че са дебели

Има все още жени, които се стряскат в съня си от наднорменото си тегло и мечтаят да заприличат на момичетата от кориците на лъскавите издания. Готови са на какви ли не жертви, само и само поне малко да свалят излишното от тях, забравяйки максимата “Здрав дух, в здрав дух”.

Решенията за лишаване от храна или да не ядеш нищо, често води до опасното заболяване анорексия, при което се нарушава нормалния прием на основни групи храни. По-нормално е да се намали до известна степен количеството на поеманата храна и да се замени липсващото с по-леки зеленчукови ястия.

Запеканка с карфиол

Взимате една голяма глава карфиол и я накъсвате на цветчета, след което я сварявате в подсладена вода. Отцеждате и ги нареждате в обилно намазана с масло огнеупорна тавичка.

Поръсвате с настърган кашкавал. Отделно запържвате леко две равни супени лъжици брашно в две супени лъжици краве масло. Разреждате соса с две чаени чаши прясно мляко или две чаени чаши от водата, в която е врял карфиолът.

Щом заври сосът, поливате с него карфиола в тавичката. Поръсвате ястието с настърган кашкавал или с натрошеносирене и го запичате до зачервяване в предварително загрята силна фурна.

Запеканката се поднася топла на вечерната трапеза.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии