Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Зодиакална огнена диета

Лъвът, стрелецът и овенът са специални зодиакални знаци и трябва да знаят някои особености, с които трябва да се съобразяват при спазване на диети или при специален хранителен режим.
Огнените знаци е правилно да се придържат към лека закуска и вечеря и нормален обяд. Подходящо време за специални диети е новолунието.

Съответстващият на знака Овен минерал е калиевия фосфат, който се съдържа в по-големи количества в лимоните, орехите, зелените салати и цвеклото. За разтоварващ ден е подходящ вторникът.

Зодиакалният минерал на Лъва е магнезиевия сулфат, намиращ се в ябълките, сливите и орехите. Добър ден за разтоварваща диета е неделята.

За Стрелецът подходящият зодиакален минерал е силициевият двуокис. В най-голямо количество се съдържа в ориза, зеленчуците и бобовите разтения. Чевъртъкът е денят за разтоварване

Шега: Астроном сменя от дежурство колега в обсерватория:
- Преброи ли всички звезди в твоя район?
- Да.
- Добре. А сега се разпиши, че всички са на мястото си.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии