Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Гостите пред царете

Наближава времето за много есенни и зимни празници и домакините започват да се притесняват дали храната, която ще поднесат, е подходяща за хранителния режим за този или онзи гост, как и какви напитки да се изберат и т. н.

Ето няколко полезни съвета за улеснение на гостоприемните дами:

Започнете с аперитива – най-подходящи са вермутът, шампанското и сухото и полусухото бяло вино. Не се предпочита силният алкохол за онези, които желаят да си похапнат порядъчно, тъй като притъпява вкусовите усещания. Най-добрите сокове са  от портокал, грейпфрут и нар. Закуските трябва да бъдат леки – с маслини, пържен бадем, орехови ядки и др.

Напитките се поднасят на масата 30-40 минути след идването на гостите. Бутилките трябва да бъдат отворени малко преди това.

За съчетаване на питиетата с блюдата съществува точно установено правило. Към рибените гозби са подходящи белите вина, към морските – сухите, към месните гозби – червените натурални вина, а към плодовете – токайско вино.

Правилото на трите С (англ.) – coffee, cognac, cigar (кафе, коняк, пура) е класическият финал на празненството. Но може да има и силен чай, а още по-добре – ликьор.
И знайте - гостите са по-важни и от царете.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии