Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Оженен в леглото си

Най-дебелият човек на света се ожени в собственото си легло, към което е прикован от 6 години насам. 43-годишният мексиканец Мануел Урибе подписа с дългогодишната си приятелка Клаудия Солис, с помощта на която и със специални упражнения, успял да свали “само”... 250 килограма.

И още история – през 2006 г. мексиканецът печели титлата за най-дебелия човек на света, заковавайки кантара на  ... 560 кг и вписването в Книгата на рекордите на Гинес. А днес бившият търговец на резервни части за автомобили се цели в нова титла - на човек, загубил най-много килограми.

Урибе основал и фондация, с която да просвещава сънародниците си за здравословното хранене и борбата със затлъстяването.

А на сватбата било като на сватба – 38-годишна булка в рокля с цвят на слонова кост, с тиара и яркорозово червило, 400 гости в родния му град Монтерей и младоженец. И то какъв – в бяла копринена риза, с бял чаршаф, покриващ краката му, лежащ си в леглото, украсено с бял балдахин, цветя и позлатени панделки. Като истински римски император или египетски фараон, младоженецът бил натоварен заедно с кревата си на пикап, който го откарал до гражданското с полицейски ескорт.

По време на традиционния първи танц младоженците се държали за ръце и се поклащали в такт с мелодията на романтична балада. Менюто било нискокалорично – месо, гъби със сметана и зеленчуци, изпържени с масло. Но младоженецът отказал да хапне от пететажната сватбена торта, за да не си развали диетата. Наздраве!

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии